onsdag 30. mars 2011

Dagen i dag blir knall!

Kan melde om kanonvær i Jotunheimen/Breheimen!
Mange flotte kuldegrader på morgenkvisten, blå himmel og en sol som bare står og dirrer! Blå Swix, mat og drikke, og dagen er reddet!
I dag er det flyttedag for Lom Tamreinlag. Reinen skal drives fra Leiråsen, ned i Leirdalen, innover forbi Leirvassbu, gjennom Kyrkjeglupen, ned Visdalen forbi Spiterstulen, og opp Skautkampene.
På en måned starter nemlig kalvinga, og da må reinen være "hjemme" på vårbeitet og i kalvingslandet.
Da er det igjen tid for nytt liv i fjellet, med småe kalver, som bare etter noen minutter på en liten snøfonn, tar seg sin første fjelltur!
Det er livet det!

5 kommentarer:

 1. Å, så fint du skriv! Tamreinflyttinga må vera ei fin oppleving for dei som er med - og så fin ei rute!
  Mvh Ragnhild Kolden

  SvarSlett
 2. Er det reinsdyr i området Fanaråken, Olavsbu, Leirvassbu i begynnelsen av juli?

  SvarSlett
 3. Ja, det er fint å følge reinen i fjellet. I mellom ruvende tinder, og et gnistrende fint føre. Dagen i dag BLE knall!
  Ja Per, du kan se tamrein i området ved Leirvassbu på den tiden. Da er den kommet på sommerbeitet, og holder mye til mellom Glitterheim, Gjendebu, Leirvassbu og Spiterstulen. Trekker du deg lengere vestover, til Olavsbu og Fannaråken, så kommer du til Luster Kommune i Sogn og Fjordane, og det er villreinen sin plass i Jotunheimen.

  SvarSlett
 4. For ein dag å gjera det på! Har sett dei har fløtt reinen nokre gonger, det er eit flott skue. Fasinerande å sjå korleis reinen, hundane og gjetarane arbeider i lag!

  Mai B.

  SvarSlett