onsdag 30. mai 2012

Heksete 2105 moh (Hestbrepiggane)

Heksete 2105 moh
Det er fremdeles flotte skiforhold i høydene både i Jotunheimen og Breheimen, og svært mange vet å nytte seg av dette. En fantastisk tid er det, med sol og varme, lange dager....og minusgrader om nettene. I tilegg har vi jo så utrolig mye å velge i. Du kan bruke racingskiene i nydelig preparerte skiløyper på Sognefjellet Sommerskisenter ved Sognefjellshytta. Du kan kose deg med brett, alpint eller telemark  på norges tak på Galdhøpiggen Sommerskisenter ved Juvasshytta, eller du kan ta sekken på ryggen og kose deg på en nydelig skitur. Her kan man velge og vrake!

Turen jeg nå har valgt å reklamere for, er til en topp som mange sikkert har sett...men ikke like mange har vært på. Toppen heter Heksete, er 2105 moh, og er den østre 2000-metringen i Hestbrepigg-massivet. Området er Breheimen, og utsikten er unik!

Utgangspunktet for denne turen, er fra setergrenda Neto i Bøverdalen. Hit kommer du via Rv55, med en avkjøring over brua på Leirmoen like etter Galdesand, om du kommer fra Lom sentrum. Kommer du fra vest, så er det like etter Elveseter.

Etter at bilen er parkert ved Geitåe ved Neto, på ca.750 moh, vil jeg på denne tiden anbefale oppstigningen til venstre for setrene, på østsiden av Geitåe. Her er det bar rygg oppover, så skiene tas på sekken. Når du kommer opp på kanten og det flater ut på ca.1300 moh, er det skiføre. Du følger så innover på samme side av Geitåe, inn mot Geitåholet og Heksetebrean. Her inne runder du inn mot ryggen vest for selve breen, og følger denne med letthet hele veien opp til du står på toppen, 2105 moh! En fantastisk utsikt åpner seg. Du ser drøssvis av høye tinder, både i Breheimen og Jotunheimen. Et helt nydelig og fredelig område!

For de aller fleste så er det nok med denne toppen, men om du ønsker flere topp-punkt, så har du nå et unikt utgangspunkt til å rangle med deg mange punkt vestover.

Returen gjøres tryggest etter samme løype som oppturen, etter ryggen og videre nedover.

Prøv denne turen, folkens!!

God tur!


Klikk på bildene, og du får dem oppblåst!
Inntegnet skirute til Heksete.
Oppstigningen øst for Geitåe blir på høyre side etter bar rygg.
Neto - Heksete
Heksete sett i sammenheng med de andre toppene i massivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar