onsdag 18. juli 2012

Nordvestryggen på Visbretind 2234 moh.

Visbretind 2234 moh.
Mange av toppene i Jotunheimen har flere ruter til toppunktet. De fleste velger den enkleste veien, men om man vil krydre turen litt, er det altså flere alternativer på svært mange av toppene.
Turen jeg nå vil beskrive, er nordvestryggen på Visbretind 2234 moh. Denne ruten gir turen en helt annen opplevelse, enn om man går normalveien via Kyrkjeoksla og kommer opp fra sør.

Turen starter fra Leirvassbu, på 1410 moh, og går en times tid etter stigen til Spiterstulen, gjennom Kyrkjeglupen. Bare denne turen hit inn, gir deg flotte opplevelser, iform av tinder, breer og klare fjellvann. Du har også dagens klyverute i øyensyn det meste av turen hit inn.
Du tar av stigen like etter Panna, og peiler deg inn på nordenden av Kyrkjetjønne. Ryggen er lett å se, og lett å finne. Kammen følges enkelt og greitt hele veien opp til toppunktet på 2234 moh.
Man skal være forsiktig, selvfølgelig, for denne ruten er naturlig nok mere eksponert enn normalveien. Om du er trygg og erfaren med bratte og småluftige partier, så blir dette bare koseturen.
Ingen sikring er nødvendig her, men se opp for løse steiner.
Returen kan legges ned sørflanken, og ned slukta til Kyrkjetjønne igjen.

Dette er en spennende og artig variant å bestige denne kremtoppen på!
Prøv den, men vær forsiktig!

Visbretind og Kyrkjetjønne.
Nordvestryggen inntegnet.
Leirvassbu-Visbretind, via Kyrkjeglupen og nordvestryggen.
Returen er tegnet med grønn.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar