fredag 10. mai 2013

Veslfjelltind 2157 moh.

Veslfjelltind 2157 moh sett frå Leirdalen.

Mai er en nydelig måned for labbing av skiturer. Dagene er lange og temperaturen er god. Dette blir ofte turer vi husker med glede...og de kjennes i fjeset!!

Fjellmassivet nordover fra Smørstabbtindene byr på en fantastisk utsikt, i et terreng som de aller fleste føler seg helt komfortabel i. Toppene ligger på rekke og rad, og er rimelig lette å plukke med seg.

Veslfjelltind 2157 moh er en av disse, og ruta jeg nå vil beskrive har utgangspunkt fra Krossbu/Sognefjellshytta.
Ruta er enkel og grei, og byr ikke på store utfordringer. Man starter ca.1260 moh, og følger påskekvisten innover mot Leirbreen, som er en av breene på Smørstabbreen. Allerede her innover, er utsikten nydelig, om du tar deg tid til å lette blikket og snu litt på hodet.

Før du kommer inn til breen, tar du av og svinger nordover og forserer etter hvert en liten bratte før du kommer opp mot Leirvatnet, som ligger på 1682 moh.
Denne delen av anmarsj er lik for de fleste av toppene fra Store Smørstabbtind og nordover. Du kan altså velge hvor mange du vil plukke med deg på turen! Som oftest så blir det 3 topper i lomma før du står på selveste Veslfjelltind.
Det klarer du om du først går med deg Storbreatind 2018 moh, og følger høydedraget nordover til Veslbreatind 2092 moh og Hurrbreatind 2064 moh. Dette er faktisk også det beste alternativet, for de ligger "midt i løypa"!
Til slutt står du altså på 2157 moh på Veslfjelltind...og du kan virkelig nyyyyte utsikten!!

Ta med deg solkrem og kamera, for her tar sola i en storslått natur.

Returen går stort sett i samme trase, men jeg har tegnet inn en alternativ opp-/nedfart til og fra Veslbreatind. Denne ser du som grønn stripla-rute på kartet jeg har lagt ved.

Andre returer på denne ruten er ikke aktuelt, så sant du ikke har tenkt deg videre over Loftet 2170 moh og ned til Bøverkinnhalsen, eller har skierfaring og brekunnskap, og velger nedkjøring på Hurrbreen til Geitsetra i Leirdalen. Mye brukt!

Sjekk værmeldinga og prøv denne turen nå i vår, den kan anbefales på det sterkeste!!
Når det gjelder skivalg, så er det enkelt: FJELLSKI, som alltid!

GOD TUR, NYT VÅRSNØEN!!

Veslfjelltind sett fra Leirdalskanten inn mot Nørdre Illåbrean.
Veslfjelltind sett fra sør-vest. Slik ser du den når du går fra Krossbu/Sognefjellshytta.
Veslfjelltind rager høyt over Breisæterdalen og Krossbu.
Tinderekka i sammenheng fra Veslfjelltind i nord, til Store Smørstabbtind i sør.
Ruta Store Smørstabbtind, Storbreatind, Veslbreatind, Hurrbreatind, Veslfjelltind fra Krossbu/Sognefjellshytta

1 kommentar:

  1. Sven Nørgaard8. mai 2018 kl. 22:23

    Flott og inspirerende blogg! Både nyttig som tips men også med gode konkrete råd. Jeg går gjerne alene i fjellet og tenker da gjerne spesielt på mulige farer. Ønsker f eks å gå traversen over til Loftet fra Veslfjelltind, men ser på kartet at den eggen kan være tøff?

    SvarSlett