tirsdag 13. september 2011

Mørkridsdalen, i storhjortens rike!

Nå er endelig høsten over oss, og med den så åpner det seg mange forskjellige muligheter. Om høsten skal man jo høste...enten det er i form av bær, sopp eller kjøtt.
For mange blir fjellturen enda mere interessant, om man kan ta geværet med. Jeg liker spesielt godt hjortejakta. Med den følger det utrolig mye spenning. Hjorten er nemlig etter min mening det mest grasiøse hjorteviltet, og liker seg ofte i bratte og nærmest ugjestmilde sider. Med en eleganse som alle andre dyr bare kan drømme om, tar den seg frem i et så brutalt terreng at vi mennesker ofte kunne tenkt oss tau og sele! Imponerende.. En av mine favorittsteder å jakte hjort på, er i Mørkridsdalen i Luster. Dette er inne ved Breheimen, og terrenget er svært krevende. Det fine med å jakte her, borsett fra den gode kameratskapen og spenningen med selve jakta, er den fantastiske utsikten. Å nærmest sitte på nasjonalparkgrensa på post i venting på hjorten, time etter time, er bare en nytelse i denne vakre naturen. Med utsikt rett på de snødekte Hurrungene i Jotunheimen fremfor deg, og Spørteggbreen i Breheimen rett bak deg, er du som i drømmeland. Da er det ikke så farlig om dagen ikke ender med en storhjort med mange tagger....taggene får du nemlig i snødekte topper, de villeste i hele Norge!
Området her inne ved Åsetvatnet, er også sentralt i forhold til DNT sitt rutenett, med Fast og Arentzbu som de nærmeste hyttene.
Har du ikke vært her inne før, så vil jeg på det sterkeste anbefale området. Godt merkede stier og nydelig utsikt!
Snødekte Hurrunger.

Hvem kan ha det vondt på et slikt sted? Glemmer fort de 1000 høydemetrene fra dalen og opp.

Vakkert. Til orientering så er Store Skagastølstind den spisseste på venstrekanten.

Åsetvatnet, med Fast inne til venstre.

Ruta opp til Åsetvatnet følger på høyreside av elva.

Innover Mørkridsdalen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar