tirsdag 16. juli 2013

Vestre Rauddalstind 2059 moh.

Store Rauddalstind 2157 moh til venstre og Vestre Rauddalstind 2059 moh til høgre.

Om du er i området rundt Leirvassbu i Jotunheimen, så er du i et helt unikt området når det kommer til toppturer. Her inne står kremtoppene på rekke og rad, hulter i bulter, over alt!
Svært mange av disse stortoppene er også helt greie å gå på egenhånd, uten å komme i kontakt med bre eller klatring.

En topp som svært mange legger merke til, er Vestre Rauddalstind. Med sine 2059 moh og alpine utsende, ser den virkelig grum ut! Og, det fine med denne toppen, er at den er grei å bestige!

Denne toppen kan bestiges enten på dagstur fra Leirvassbu, eller som et avbrekk på transportetappen mellom Leirvassbu og Skogadalsbøen.

Når du starter turen på Leirvassbu 1410 moh, er det bare å følge skiltinga til Skogadalsbøen, dvs den gamle anleggsveien nedover Gravdalen. Etter en liten etappe, forlater du Lom og Oppland, og krysser over til Luster i Sogn og Fjordane. Veien følges så hele veien nedover, helt til du kommer til Gravdalsdammen.

Selv om du går/sykler midt etter en dal nedover her, så er utsikten helt formidabel. Du slenger deg nedover mellom Høgvagltindene, Rauddalstindene og Surtningstind, Gravdalstind, og har stortoppene i Hurrungane midt imot!

Når du så har kommet ned til Gravdalsdammen, er du nede på 1210 moh. Du har altså droppa 200 høgdemeter siden du dro fra Leirvassbu.
Om du bruker sykkel på denne anmarsjen, så settes den igjen her nede, og du følger rygg opp mot en fortopp som ligger 1931 moh. Nå har du utsikt, og likere skal det bli!
Følg så østover på bandet, og ut på tuppen på Vestre Rauddalstind 2059 moh. Her er det flott, og du får følelsen av å være så langt unna andre mennesker som over hodet mulig! Topp turfølelse, med andre ord!

Har du ikke tidligere vært på Store Rauddalstind 2157 moh, så vil jeg selvfølgelig anbefale å ta med seg den også, når du først står rett ved siden av den. En avstikker dit ut, tar ikke så mange minuttene.

Retur ned samme vei til Gravdalsdammen.

(Kan også gå videre over Store Rauddalstind 2157 moh og ut til Austre Rauddalstind 2086 moh, om du har tenkt deg til Olavsbu.)

Sykkel er fint å ha med seg på denne turen, da hele anmarsjen går etter en gammel anleggsvei.

GOD TUR!

Vestre Rauddalstind 2059 moh midt i bildet, slik den ser ut fra Leirvatnet ved toppeldoradoet Leirvassbu.

Nedover Gravdalen fra Leirvassbu, med Rauddalstindene til venstre, Surtningstind og Gravdalstind til høgre, og Hurrungene midt imot i det fjerne.

Inntegnet rute fra Leirvassbu til Vestre Rauddalstind 2059 moh.

Rute Leirvassbu - Vestre Rauddalstind 2059 moh.

Rute Gravdalsdammen - Vestre Rauddalstind 2059 moh.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar