tirsdag 30. juni 2015

Føremelding: Flotte turmuligheter tross sein sommer!

Det er flotte turmuligheter i fjellet, selv om sommeren er sein flere steder.


I år er folk enda mere skeptiske på sommerføret enn normalt. De har vel fått med seg en del skremselspropaganda i media omkring dette med snø i fjellet.

Slik jeg ser det, så er det ingen som helst grunn til at fjellfolket skal skuffe fjellet med sitt fravær. Det er greit nok det, at det ligger en del snø igjen i fjellet så langt i sommer, men det er ingen krise for det. Det gjelder bare å se mulighetene, ikke begrensingene.

Hytte-til-hytte turene er rimelig tunge enda, iallfall i midtre og vestre del av Jotunheimen. Østover i fjellet, der det ikke var så mye snø i vinter, er det mye barere nå. Men snøen smelter hardt for hver dag som går nå, så det går fremover. 

På Galdhøpiggen freser det opp mengder med folk nå, både fra Spiterstulen og fra Juvasshytta. Uten problem.  Besseggen er også i full gang med sin strøm av forventningsfulle fjellvandrere.

Mitt tips blir da å ta flere netter på en hytte, og gå dagsturer fra der. Eventuelt ha en telt-base. Topptur-føret er nemlig ganske så fint nå. Tar du i tillegg med ski eller truger, så kan du få noen fantastiske turer! 
Alle hyttene i fjellet her har nemlig ikke bare en, men flere nydelige topper og turer man fint kan gå om føret er som det er nå.

Er det ellers noe folket lurer på, så er det bare å sende meg en mail, så svarer jeg så fort jeg har tid!

Til slutt: Hugs på at en sommer som denne, opplever vi kanskje bare en gang i livet! Da gjelder det å nyte den som den er!

Legger ved noen linker til webkameraer i fjellet her, så kan du selv se hvordan det ser ut:

Tindevegen (Turtagrø-Årdal)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar