lørdag 11. juni 2011

Fortsatt stor vannføring.


Som de fleste sikkert allerede har fått med seg, så er det stor vannføring i elvene i Jotunheimen og Breheimenom dagen. Regn og varmt vær virkelig rensker vinteren vekk.  Selv små bekker blir til stygge elver under slike forhold, så om man trosser regnet og tar seg en fjelltur, skal man tenke seg om nøye. Husk også at vannstanden pleier øke utover ettermiddagen og kvelden. Så, bekker/elver som var greie krysse på formiddagen, kan bli godt som umulige å komme over senere på dagen, på en eventuell retur.
På en slik dag som denne så kan man jo heller ta en liten utstyrssjekk. Finne ut om det er noe en må fornye, eller noe nytt man må ha. Det er jo alltid slitasje på utstyret man bruker på tur. Fjellsko, for eksempel, er jo fint å kjøpe på denne tiden, og gå de inn før den skikkelig høgfjellssesongen starter. For de aller fleste er dette et triks som høyner turopplevelsen mange hakk. Hvem vil vel gå med gnagsår?
Ellers så kan man bruke dagen til turplanlegging. Det kan man bruke hver eneste dag til. Gå tur i tankene, og på kartet.
En positiv ting med dette regnet, er jo at når det endelig tar slutt, har forholdene for fotturer forbedra seg betraktelig, med all denne snøsmeltingen!
Ha en fin helg, folkens!

1 kommentar: