torsdag 30. juni 2011

Høydalen.


Høydalen i Lom, er en liten bortgjemt perle av norsk natur. Her har du fred og ro, med beitende dyr, fisk i vannet, rik vegetasjon, og farger og utsikt som kan ta pusten fra de fleste.
Selve Høyvatnet ligger i bunnen, bregrønt og vakkert. Her inne er det fortsatt setring, men ofte er dette den eneste aktiviteten her inne, for de aller fleste vet ikke om denne utsøkte perlen. Om du kjører bil inn, skal du huske på at her er det ikke parkeringsplass. I tillegg er det beitende geiter her, og det er et dyr som ikke bryr seg om bilmerke eller lakk-kvalitet. De gnager det meste! Min anbefaling blir derfor å ta turen innover til fots, eller med sykkel. Veien går et stykke forbi fjellstua og setrene, inn mot Bukkebotn. Her inne kan du gå videre på enten toppturer, eller du kan gå til Bøverton, Krossbu, Sognefjellshytta eller Nørdstedalsseter. Tar du bare en liten avstikker opp stigen til høyre ved elva Høya, så får du en fantastisk utsikt mot Ymelsfjellet og alle tindene der.
Høyvatnet er også et av de eneste vannene i Lom som tillater garnfiske for utenbygdsboende.
Et tips om du skal hit inn, og det synes jeg du må...er å ta med seg kamera!
Kos deg i stillheten, og god tur!

Høydalen.

5 kommentarer:

 1. Nydeleg plass :) Utruleg flott blogg du har!

  SvarSlett
 2. Knallfint i Høydalen ja!! Takk for det du!

  SvarSlett
 3. Det ser fantastisk ut. Vil nok ta turen dit i september. Vet du om det er gode rypeområder i dalen?

  SvarSlett
 4. Gikk en hel dag uten å se en fjær... Neste dag sjekket vi ut hvordan det stod til med fjellrypa et helt annet sted, og stakk innom Høydalen igjen på ettermiddagen på vei ned. Denne gang ved en annen del av dalen, og vi fikk full klaff med lirypa. Takk for fine bilder på fb - ha en fortsatt fin høst i fjellet!

  SvarSlett