lørdag 9. juli 2011

Skogadalsbøen...langt der inne!

For alle fjellvandrere, så har turisthyttene i fjellet hver sin sjarm. Alle gir de oss mat, tak over hode og varme. Men hver enkelt av dem er spesielle.
Skogadalsbøen ligger i et frodig klima på 833 moh, i Utladalen i Luster kommune. Her er det bjørkeskog og fuglekvitter, blomster, fred og ro! Dette stedet ligger langt fra folk, og for å komme hit inn må du gå for egen maskin. Det gir etter min mening stedet en egen atmosfære. Jotunheimen har jo mye hardt terreng, i form av fjell og stein, men når du kommer ned på "Bøen", kan du faktisk få myknet opp undersåttene dine med å gå barføtt i gresset...noe som er luksus i dette barske landskapet!
Turalternativene fra Skogadalsbøen er mange, enten du går fra hytte-til-hytte eller liker å ta med deg noen 2000-meterstopper. Turtagrø, Fannaråken, Sognefjellshytta, Krossbu, Leirvassbu, Olavsbu, Gjendebu, Tyinholmen, Fondsbu, Eidsbugarden, Vetti, Ingjerdbu og Vormeli, er alle hytter du når på en dagsmarsj fra Skogadalsbøen.
Har du ikke vært på Skogadalsbøen ennå, vil jeg absolutt anbefale deg å legge turen innom i sommer. Det vil du ikke angre på!
Ønsker du fyldigere turinfo, gir jeg deg det på privatmail.
God fjellhelg til alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar