lørdag 27. august 2011

Blåisen på Bøverbreen.

Midt i brefallet på Bøverbreen.

På denne tiden av året er det spesielt fint å ta seg en blåistur. Turen blir selvfølgelig best i finvær, men på en blåis, så er det så mye spennende å se på og finne på, så om det er litt regn eller gråvær blir turen likevel artig. Nå, når vi har fått starten på høsten over oss, er stort sett all vintersnøen smeltet bort, og man kan ofte starte dagen med et lett nysnølag oppå den blågrå isen, noe som gjør breen fin og rein og jomfruelig!
Det er utrolig hvor spennende og artige slike dager kan være. Man kan virkelig få utforska både isen og seg selv på en slik dag. Man kan ta lette turer, der man virkelig kan studere den oppsprukne breen, man kan finne istuneller, man kan gå litt tøffere til verks og forsere sprekker, man kan fire seg ned i sprekker, og man kan rigge opp og klatre i en isvegg eller romslig sprekk. Er nesten ikke måte på hvor mye morro man kan finne på!
Dette avhenger selvfølgelig av turfølget, og hvilke erfaringer gruppen har. Man må selvfølgelig ALLTID ha brekyndige personer med når man går på en bre, og nødvendig sikringsutstyr må medbringes og brukes.
Kosetur i brefallet, med utsikt mot Hurrungane og Fannaråken.

Morro i sprekk!

Isklatring.

Legg ALDRI ut på bre, uten erfaring og utstyr!

Smørstabbreen sett fra Sognefjellet, med Bøverbreen som armen til høyre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar