fredag 29. april 2011

6-toppers rangel, avsluttet med nesten 1200 høydemeters nedkjøring!


Som kjent så åpnet riksvei 55 over Sognefjellet i dag.
Denne perlen av en fjellovergang lokker oss med mange fine topper. Det fine med mange av disse, er at de er enkle å nå, og lette å gå.
For helgen som kommer, og med den værmeldingen som er varslet, vil jeg anbefale en "rangel" på 6 2000-meterstopper, avsluttet med nesten 1200 høydemeters nedkjøring.
Jeg velger å starte turen på Krossbu. Er dere flere i følge, så parker også en bil på Bøverkinnhalsen.
Første toppen på turen er Store Smørstabbtind, med sine 2208 moh. Dette er turens tøffeste oppstigning, men alt strevet glemmes når toppen er nådd og utsikten kan beundres! Ryggen opp, kan nok være ganske hard/isete, så jeg vil anbefale isøks og stegjern i tilegg til at dere må utøve stor forsiktighet. Skiene tas ikke med på toppen.
Videre går turen nordover til Storbreatind på 2018 moh. Denne etappen, og de neste via Veslbreatind 2092 moh, Hurrbreatind 2060 moh og Veslfjelltind 2157 moh, er lett og grei, og følger høydedraget.
Fra Veslfjelltind til Loftet, må bandet mellom disse forseres. Her skal man være forsiktig, og ta det med ro. Vel over, flater det ut mot toppen av Loftet på 2170 moh. Dette er dagens siste topp.
Utsikten underveis er formidabel, du legger toppene bak deg på rekke og rad, og har kun den nydelige nedkjøringen til bilveien på Bøverkinnhalsen igjen.
En super tur, som kan tas på den enkleste måten nettopp nå, med bilvei og skiføre!
God tur, og vær forsiktig!
Krossbu-Store Smørtabbtind-Storbreatind-Veslbreatind

Veslbreatind-Hurrbreatind-Vesfjelltind-Loftet

Loftet-Bøverkinnhalsen

4 kommentarer:

 1. Heisann Kjell!

  Ja, dette er en fin tur.Gikk den ruten for mange år siden, en vakker høst dag. Helt fantastisk. Kan nok huske at jeg og Merete syntes det var ekkelt å gå over bandet fra Veslfjelltind over til loftet. Smalt og luftig,men med forsiktighet går det meste bra.


  Heidi Aa

  SvarSlett
 2. Ja, en kanon tur!
  Forsiktig skal man alltid være!

  SvarSlett
 3. Hvordan ser du på muligheten for å gjennomføre denne turen i perioden 22/7 - 26/7?
  Vurderer å gå den en av dagene den uken?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann! Jo da, denne ruten er like fin å gå da. En super tur, rett og slett. Gode sko, pga mye stein, er absolutt å anbefale. I tillegg må du huske å ha mye plass på minnekortet, for her er det virkelig mange flotte motiv å fange!
   God tur! Send gjerne en hilsen på hvordan turen gikk! =)

   Slett