lørdag 2. april 2011

Helgefri- ut på ski!

For de aller fleste, så er helgen det eneste tidspunktet hvor man kan komme seg til fjells. Bortsett fra jula og vinter- og påskeferien. Mange studerer værmeldingen på nettet nøye, og krysser fingrene hele uka...og noen ganger lykkes man med ønskene, andre ganger ikke.
Slik som værsituasjonen er nå, så er det mildt. Mildt høyt til fjells. At det nå i dagene fremmover kan forekomme såkalte kram-ras, er helt normalt for slikt vær. Viktig å holde sansene våkne!
En populær skitopp denne tiden, etter at riksvei 55 har åpnet helt til Rustasetra, er Loftet med sine 2170 moh. Med start på Bøverkinnhalsen, på ca 1000 moh, har man ikke bare en høy puls og svett rygg fremfor seg....man har også nesten 1200 høydemeter på ski å glede seg på!
Denne turen går i et terreng som ikke er svimlende bratt, og ikke har smale passasjer eller stup. Man har "god plass" for å si det sånn. Man skal likevel være forsiktig, for innunder Vesle-Loftet, har det for halvannen uke siden gått ras, som har gått helt bort til stigen opp Langranden. Toppen på Loftet avrunder og blir flat, og her er det også en fordel med god sikt. På utkanten mot Leirdalen har du faktisk stup, og på den andre siden, mot Rustaseter, har du bratt rasterreng.
Siste rapport, forteller om lite snø inne på Vesle-Loftet, med en god del stein i dagen. Likevel er dette en flott tur!!
God helg folkens, og god tur til fjells! Vær forsiktige! =)

4 kommentarer:

 1. Skrivinga di gir en virkelig lyst til å ta en tur til fjells :-)

  SvarSlett
 2. Det var koselig å høre! Tusen takk for det! Det er jo også det som er planen min. Få folk til fjells, ut i naturen....for å "lade batteriene" og nyte den fantastiske naturen som vi har rundt oss. Kan jeg bidra med det...ja da blir jeg glad! =)

  SvarSlett
 3. Er det fortsatt skiføre på Loftet (5.juni) ???

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!
   Jo da, du kan fortsatt bruke skiene på Loftet. Men, nedre delen har naturlig nok fått enkelte bare partier. Vi har jo nysnø på toppene nå. (06.juni)

   Slett