lørdag 30. april 2011

Geite 2002 moh.


Geite i Leirdalen er absolutt en overkommelig tur for de aller fleste.
Denne toppen er 2002 moh, og den skifter fasong ettersom hvilken vinkel man ser den fra. Nede fra Leirdalen virker den bare som en kjedelig rygg, fra Leirhaug er den plutselig blitt til et spir, og fra Leirvassbu, har den endelig funnet lassen sin i rekken av tinder!
Turen starter ved parkeringsplassen i Leirdalen (veien inn mot Leirvassbu), som kalles Sletthamn.
Elva Leira må krysses..og det kan ofte bli bløtt på returen utpå dagen. Turen fortsetter da innover mot Storbreen, og utsikten er flott hele turen. Brefallet på den nordre delen av Storbreen, står blått og isete framfor oss. Vi svinger imidlertid inn på den flate søre delen av breen. Følger denne et stykke innover. Denne delen av breen er temmelig kompakt og trygg, og har fremdeles en god del snø på. Tar så av til venstre mot Rundhø, og følger høydedraget fra den sør-vest til innsteget av Geite. Kan noen ganger være hardt i toppen, og hold til høyre i oppsteget. Vel oppe på 2002 meter, kan endelig den råe utsikten nytes. Man ser mye fra denne "lille" 2000-toppen!
Ha en super fjelldag, folkens! =)
Storbreen midt imot. Jervefonne 2001 til høyre og St.Smørstabbtind 2208 som en pyramide midt bak, med Kniven 2133 til venstre.

Geite sett fra Leirhaug, som den spisse i front.

Geite til høyre, sett frå Leirvassbu.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar