mandag 18. april 2011

Med sykkel og ski.


Rett etter påske skal riksvei 55 over Sognefjellet åpne, så brøytinga er i god gang. De har kommet opp til Fantestein, det høyeste punktet på Sognefjellsveien, på 1434 moh.
Dette kan lage oss interessante turer!
Med fremdeles bom på Rustasætra på ca 940 moh, kan veien videre oppover nesten regnes som en sykkelvei, uten biltrafikk. Så hvorfor ikke ta med sykkelen på tur?
Mange måter å legge opp dette på, enten du bare vil ha en sykkeltur inn til Krossbu eller Sognefjellshytta, noe unger også klarer fint, eller som en slags første-etappe på en skitur. Det er jo et eldorado av topper i dette området. Smørstabbtindene står på rekke og rad, og tar all din oppmerksomhet, når du kommer opp til Krossbu.
Om du ikke vil gå på toppene, så kan du jo ta kvistaløypa inn på Smørstabbreen, eller du kan gå andre kanten, fra Sognefjellshytta i retning Nørdstedalsseter. Her har du faktisk nesten stikkaløype helt opp til Liabrekulen, som er et kjent landemerke på denne kanten, med sine 1910 moh.
Mange varianter å velge imellom altså! Uannsett, du kommer deg ut...og det er jo det viktigste. I tillegg er det jo en artig variant. Påskesykkeltur i høyfjellet!
Både Krossbu og Sognefjellshytta holder åpent, og aktuelle topper over 2000 meter på denne turen er; Veslbreatind, Storbreatind, Store Smørstabbtind, Kniven, Sokse, Bjørnungen, Skeie, Kalven, Storebjørn, Veslebjørn, Gravdalstind, Fannaråken, Steindalsnosi.
Ha en fin mandag folkens, og spar litt av godteriet til sola kommer tilbake! =)4 kommentarer:

 1. Takk for tipset!Da blir sykkelen med p hyttetur!:)

  SvarSlett
 2. Ja Mai, du kan få nytte av den der! =)
  God påske!

  SvarSlett
 3. Takk for det, fikk en fin sykkeltur til Krossbu:) Sykla forbi en turist som gikk langs veien på ski, men da jeg sykla forbi han, ga han opp, tok av seg skia og begynte å gå etter veien!Så det var ikke dumt med sykkel nei!:)

  SvarSlett
 4. Det var bra Mai! Var nydelig å sykle der i påska, uten sjenerende biltrafikk! =)

  SvarSlett