onsdag 6. april 2011

Skiføre.

Registrerer at media har startet sin årlige skepsisspredning angående påskeføret i fjellet.
Slik som situasjonen er pr. i dag, så er det ikke i Jotunheimen noe fare for skiføret. Husk at det som kommer som nedbør over iallfall 1000 meter, detter ned som snø. Om det kommer litt regn nå og da, gjør bare føret bedre, på den måten at snøen synker sammen litt og setter seg. Litt overvann på enkelte vann, kan selvsagt forekomme, men vi kan enda få mange netter med kuldegrader, som fikser dette rimelig fort.
Har du planlagt en hytte-til-hytte tur i Jotunheimen i påska, så går du for den!! Det blir knall!! =)

2 kommentarer:

 1. Hei Kjell!
  Kjempefin blogg! Jeg står i ferd med å handle inn fjellsko til sønnen min. Nå som de fortsatt trenger nye sko hvert år må en begrense utgiften litegrann, og da blir det jo kompromiss med tanke på kvaliteten. Kan du si noe om asolutte krav til skotøy som skal brukes i fjellet?
  Er det forresten mulig å legge til en spalte for spørsmål og svar angående utstyr og utrustning på bloggen?

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Det er et hav av merker og modeller ute på markedet. Således varierer også prisene mye. For sko til barn og unge, som kanskje ikke går så fryktlelig mye, og bruker skoene kanskje bare en sesong før de må ha et par større, ville jeg neppe gått for en toppmodell. En fjellsko bør være solid. Spesielt viktig med god såle, som gir god demping og godt grep- Skoene bør gå over anklene. Alle dager, kanskje unntatt de varmeste om sommeren, bruker jeg ofte gamasjer i tillegg. Dette hindrer både snø vann og rusk og rask i å komme ned i støvlene. En annen viktig ting, er rett valg av sokker.
  Jobber med saken når det gjelder den tilleggsspalten! Setter pris på at du "savner" det, for da er det jo et ønske blandt leserne!
  Lykke til med skohandelen, og god tur til fjells! =)

  SvarSlett