mandag 23. mai 2011

Store Urdadalstind 2116 moh.

Store Urdadalstind 2116 moh.
Når du står ved Spiterstulen, på 1100 moh, så har nok de aller fleste lagt merke til det store og dominante fjellet som rager innerst i Visdalen. Denne toppen heter Store Urdadalstind, og er den største på en rygg med Urdadalstinder. Den er lett å gå på, og krever ikke brekontakt eller klatring.
Turen starter etter sterk stig fra Spiterstulen og innover Visdalen. Elva Hellstuguåe krysses på to solide trebroer, og stigen forsetter flatt innover. Når du så kommer til et stigkryss rett nord for Urdadalsbekken, skal du ta til venstre, og søke deg inn mot Urdadalen. Her inne på bandet krysses denne bekken med letthet. Nå ser du godt ruten videre opp mot toppen, nemlig etter nordeggen.
Her oppover er det mye stein. Stein som stedvis er temmelig stor og løs, så jeg vil anbefale dere å være forsiktige. Toppen har en super utsikt, og du er virkelig midt inne i smørøyet når du er her oppe. Returen ned er den samme som opp, og det er nå man virkelig skal ta seg på tak i den litt løse steinurda.
Dette er en fin topptur som de aller aller fleste klarer fint.
Ha en god tur!

Spiterstulen - Store Urdadalstind 2116 moh.

1 kommentar:

  1. Hei, har gått over Urdadalsryggen to ganger, en gang i tåke og en gang i strålende vær, fantastisk tur, spesielt siste gangen! Er bildet fra 23, mai? Gikk du på beina innover Visdalen?

    Hilsen
    Tor Eckhoff, Sandefjord

    SvarSlett