mandag 25. april 2011

Fortsatt fint toppturføre!

Påska er nå over, og mange turer og topper er unnagjort.
Men, heldigvis er det mye finvær og skiføre igjen enda. Kommer man opp på 1200-1300 moh, spesielt i vest, så er det fremdeles drømmeføre.
Til helgen åpner etter planen riksvei 55 over Sognefjellet, så da blir nok et toppturområdet åpnet for særdeles lett adkomst. Her har du alle slags vanskelighetsgrader, så det er absolutt noe for alle og enhver. Gå flatt, eller gå bratt...du bestemmer! Dette er jo uten tvil den vakreste fjellovergangen som finnes!
Så, jeg håper at lysten til å ut på ski, fremdeles er til stede, og at så mange som mulig nyter denne fine tiden....det er jo VÅR!!
2 kommentarer:

  1. Gode forslag til lette topper på Sognefjellet?

    SvarSlett
  2. Ja, inne på selve Sognefjellet, så er Fannaråken 2068 moh og Steindalsnosi 2025 moh, kjempefine skiturer. De er ikke ekstreme på noen som helst måte, og er lette å gå. Ingen bratte/smale passasjer. Breen er også temmelig trygg å ferdes på. Lett og fin skikjøring ned til bilvei igjen.
    Har også mange å velge i blandt Smørstabbtindene, som ligger litt lengere øst, med utgangspunkt Krossbu. Flere av disse toppene må du være i kontakt med bre for å nå. Fortsatt fine forhold på breen, men med stor avsmelting, skal man være obs. Storbreatind og Veslbreatind, er lette og gå, uten bre, fra Krossbu.
    God tur! =)

    SvarSlett