mandag 11. april 2011

Trollsteinhøe 2201moh, Gråhøe 2154moh.


På østsiden av Visdalen har man et område som er lite besøkt av folk, og byr således på mye fred or ro, samtidig som man kommer høyt og får ekstrem utsikt!
Vil beskrive en flott fot- og skitur til to av disse toppene.
På vei inn Visdalen mot Spiterstulen, parkeres bilen allerede ved Lauvbakken. (Sommerbommen)
Herfra følger du sæterveien opp til Visdalesætrene. Stigen inn mot Gokkerdalen tar av rett innom sætrene, og er markert. Når du kommer over bjørkebandet, og inn i munningen på Gokkerdalen, skal du holde på litt videre innover, før elva Gokra forseres. Nå ser du godt Gokkeroksla fremfor deg. Denne skal rundes ut på høyrekant, nokså langt ut, og ruten sier seg selv.  Oppe på ryggen svinger du til venstre, og følger ryggen. Kommer tidlig til en restaurert steinhytte. Herfra ser du rett bort på Galdhøpiggen! Følger du så ryggen videre innover, så vil du etter litt komme helt opp på 2201 meter, og toppen heter Trollsteinhøe. En fantastisk utsikt, med Glittertind som nesten nærmeste nabo!
På sommerstid, ser du tinder og breer rundt deg...og du ser grønne jorder på Bakkeberg i Bøverdalen! Kontraster!
En alternativ retur fra Trollsteinhøe, er å følge sørover til Søre Trollsteinhøe med punktet 2161 moh, og videre til Gråhøe 2154 moh, for nok en topp. Fin nedkjøring til Smiugjelsholet, før du glir ut mot Steinbua på Gokkeroksla igjen. Returen herfra er den samme som du tok opp.
Dette er en super tur, med store kontraster. Du starter på bilveien, i litt vårløysing, går i furuskog, passerer sæterlandskap, gjennom fjellbjørk, dal, og opp på en tind! Kan ofte være litt bløt og råtten snø i nedre del denne tiden. Men med gode sko og gamasjer, er det ingen problem å ta skiene på sekken et stykke.
Prøv denne turen folkens! Den er knallfin, og du får sett tindene fra en annen vinkel.
GOD TUR!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar