søndag 3. april 2011

Nyt dagen!

Med vind og klessregn i går kveld, var det en glede å våkne til sol og blå himmel i dag! En helt nydelig værdag! Minner meg om å våkne i morgensola, etter en natt på orrleik. Det begynner å nærme seg tiden for det nå...hørte årets første orre på fredagsmorgen, i Leirlia. Et sikkert vårtegn! Er artige turer dette, å reise på orrleik. Det er fred og ro...for alle andre enn orren! Kampen om orrhøna er hard, og hanene kjører virkelig et show, både for å skremme bort de andre hanene og for å imponere høna.
Du finner tilsvarende "kamper" litt høyere i terrenget også, nemlig hos rypa. Disse kampene og spillene om høna sin gunst, er nesten enda mere aggresive og rå, enn på en orrleik. Du finner dem ofte i gode solhelninger, der de får varme og energi til å briske seg. Sikkert spennende å være fugl også...
Er utrolig mye som fascinerer i fjellet og naturen. Det handler bare om å ha sansene med seg, så man kan oppfatte det som foregår.
Det jeg prøver å si, er at man kan ha mange flotte opplevelser, selv om turen ikke er så lang og brutal. Småe, korte turer, gir også inntrykk.
Ha en fin søndag folkens, og nyt denne værdagen, for nå blir det nok noen dager med dårligere vær!

3 kommentarer:

 1. Så flott at du ha høyrt orren alt! E ha stonda eit heilt år på orrleik, e nå å æ voldsomt klar:)
  Du har ratt gode tips um plasse å uppsøke du? E ha våre berre på ein plass her uppi enda...

  SvarSlett
 2. For eit fantastisk bilde.

  SvarSlett
 3. Jada Rita, jeg har tips om plass!=)
  Bildet er av ene hunden min, Ramp, med Sjogolstinden 2141 moh i bakgrunn.

  SvarSlett