onsdag 6. april 2011

I dag tar vi to topper!

Har tidligere denne uken, beskrevet skitopper både fra Leirdalen og Sjodalen. I dag er det Visdalen sin tur!
Med bilvei inn til Spiterstulen, har man nok et flott utgangspunkt for en flott fjelltur. Man har kommet seg lettvint opp til 1100 moh, og kan velge mellom mange tinder. De mest kjente toppene å bestige fra Spiterstulen, er Galdhøpiggen og Glittertind. Sånn er det bare! Men i dag vil jeg anbefale også to andre topper fra dette utgangspunktet. To flotte skitopper.
Valget mitt er Spiterhø 2033 moh og Leirhø 2330 moh. Dette kan gjøres som en tur, eller man kan avslutte etter den første toppen. Starter da på Spiterstulen, og tar ruta i retning Glitterheim. Etter noen hundre meter, begynner oppstigninga mot Skautkampene og Skautflya. Her vinner man fort høyde, og utsikten åpenbarer seg mere og mere for hvert skritt. Vel oppe så tar du av ruta, og vrir deg sørover i retning Spiterhø. Greit terreng, uten store farer. Vel oppe på Spiterhø, har du et vakkert utsyn!
Noen vil nok velge å avslutte turen her, og vende ned igjen...men, når man først har kommet seg hit opp, så får man aldri lettere utgangspunkt til den enda høyere Leirhø som strekker seg helt til 2330 moh.! Leirhø har en liten bre på framsida av sin halvmåneformede fasong. På vanlige vintre så byr ikke denne på spesielle farer, men man skal likevel alltid være forsiktig når man begir seg ut på bre. Jeg vil beskrive videre en trygg og "brefri" vei videre til toppen. Du førtsetter da sørover fra Spiterhø, og søker bort på ryggen sør for den lille breen. Denne følges helt til toppen, og man unngår da breen. En fantastisk utsikt, rekker av spisse tinder på alle kanter!!
På vinterstid vil jeg anbefale returen på samme rute som oppstigning. Mye fordi du da har fått sjekket og bekreftet, at dette valget var trygt!
Ha en fin fjelldag, folkens! =)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar