onsdag 13. april 2011

Storivilen 2086moh, Moldulhøe 2044moh og Hestøe 2021

En tur fra Lundadalen i Skjåk, til Netosæter i Bøverdalen, med tre 2000-meterstopper!
Dette er en fantastisk skitur, som byr på det flotteste av utsikt. Disse grensetoppene mellom Lom og Skjåk, står fritt på en lang og massiv fjellrygg, og gir et fantastisk utsyn til alle kanter!
Turen kan fint gjennomføres begge veier, men tar du starten fra skjåksida, så får du mest sol i ansiktet! =)
På dager som denne er dette ett av mine beste tips. Nå har man klar himmel og nattefrost, noe som gjør oppstigningen lett, på hardt føre. På ettermiddagen, når toppene er besteget, og nedkjøringen starter, har sola varma opp snøen og laget den myk og behagelig, for flotte svinger!
Turstart er da fra Lundadalen i Skjåk. Her går det både sti og skogsvei et stykke opp mot Skriduhaugan. Du skal komme opp vest for denne. En liten flate møter deg her oppe, og du dreier lett sør-øst, og sikter deg inn på Frelsareggi, som et nytt referansepunkt. Ved Frelsareggi ser du dagens første mål et lite stykke fremfor deg, nemlig Storivilen, eller høgste Lomseggi, på 2068 moh. Her er man oftest alene, og man kan nyte en tekopp ved den store varden på toppen.
Turen og ruten videre, sier seg ganske enkelt selv. Man bare følger høydedraget videre vestover, først Lendfjellet, så Moldulhøe 2044, Sandgrovhøe og til slutt Hesthøe på 2021 moh.
Nedkjøringen herfra, er stort sett problemfri, til du nærmer deg Netosæter, der snøen gradvis vil bli råtten og etterhvert borte. Veien finner du igjen her nede, og en lett rusletur frem til Kvandalsvoll, der vinterveien slutter/starter, gjøres lett unna med friske minner om en super tur, i et gjestmildt topptur-terreng på ski! Et minne for livet!
Har tegnet inn alternative opp-/nedfarter i tillegg på kartene.
Ha en strålende dag i fjellet, folkens!
Tid for solbriller og solkrem! =)

Lundadalen - Storivilen

Storivilen - Hesthøe

Hesthøe - Netosætre

2 kommentarer:

 1. Hei Kjell:)
  Kjenner eg blir sugen på skitur av å lese om turen frå heime og inn i "heimfjella". Å koma opp der og så få utsyn over heile Jotunheimen, ja, nei det er så fint det!! Denne påska blir det ikkje tur heim til Skjåk(reiser til Maui i staden). Etter å ha vore innom på bloggen din føles ikkje det så bra, men det kjem vel ei påske til neste år og. Det blir sikkert heilt greit på Maui tenkjer eg. Fortset skrivinga, eg skal fylgje med og bli enda meir tursugen!!

  Brit T. Haugen.

  SvarSlett
 2. Hei!
  Ja, har man ikke anledning til å nyte påskefjellet, så er det nok en fordel å komme seg så laaangt vekk som mulig, så man slipper å sitte se på fjellene og krible! God tur til Maui..og husk; det er ingen skam å snu! =)

  SvarSlett